Vloerverwarming in de badkamer leggen

Vloerverwarming in de badkamer leggen

Vloerverwarming in de badkamer leggen?

Je kent het ochtend ritueel wel van dagelijks opstaan. Het wakker worden gaat al moeizaam en je blijft wellicht nog even snoozen. Vervolgens moet je je toch gaan opfrissen en je zet je nog warme voeten op de ijskoude badkamervloer. Door met een vervelend gevoel in de badkamer van start te gaan, wordt de rest van de dag er niet leuker op. De ochtend is bepalend voor uw humeur voor de rest van de dag.

Begin de dag goed!

Door gebruik te maken van vloerverwarming begint de dag aangenaam. Zeker in de wintermaanden heeft dit veel voordelen. Maar dat is niet het enige voordeel, want een verwarmde vloer droogt veel sneller op na het douchen en de warmte wordt gelijkmatig verdeeld. Dit betekent dus besparing op je energiekosten!

Met het gebruik van een vloerverwarming heb je een betere luchtkwaliteit. Dit komt door minder zwevend stof en de vloer wordt drooggestookt. Dus je hebt geen last meer van huisstofmijt. Vooral bij kleine badkamers is er weinig of geen ruimte voor een radiator, plaats dan vloerverwarming!

Er zijn twee verschillende systemen wat je kunt toepassen:

Buizensysteem

Dit is de eerste soort wat op de markt verscheen. Het zorgt ervoor dat water in de buizen verwarmd wordt tot uw gewenste temperatuur. Het systeem is aangesloten op de bestaande CV-installatie inclusief verdeelunit. De betreffende verwarmingsbuizen worden over de hele oppervlakte van de vloer gelegd waar vervolgens een afwerkvloer overheen wordt gelegd.

Let op: dit is zeker géén doe-het-zelf klus en moet door een gespecialiseerd bedrijf gelegd worden!

Elektrisch systeem

Een elektrisch systeem bestaat uit een klokthermostaat, vloersensoren en een vloerwarmingskabel of mat. Een dergelijk systeem is zeer duurzaam, onderhoudsvrij en geluidloos. Verder verschilt een elektrische vloerverwarming systemen qua dikte. Vloerverwarming met een buizensysteem is over het algemeen vele malen dikker. Het plaatsen van een elektrische vloerverwarming is veel eenvoudiger. In de meeste gevallen zal dit systeem in de badkamer ondersteunt moeten worden met radiatoren. Een elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming geeft namelijk te weinig vermogen.

Bron omslagfoto: Wikipedia H. Raab (User:Vesta) – Eigen werk – CC BY-SA 3.0

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *