Veel voorkomende problemen in de badkamer

Veel voorkomende problemen in de badkamer

Lekkende leidingen

Vaak worden badkamers gemiddeld om de 20 jaar vervangen. In de meeste gevallen wordt er bij een renovatie gewerkt met de bestaande leidingen in de wanden en vloeren. Hoe ouder de leiding is hoe hoger de kans op mogelijke lekkages. Doe dus voorwerk en ga na hoe lang deze leidingen worden gebruikt. Het is een grote ingreep, maar een verkeerde keuze kan grote gevolgen hebben.

Lekkende goot of doucheput

Je hebt het zeker wel eens gezien of meegemaakt dat de ruimte onder de badkamer een zichtbare lekkage heeft. Vaak is het douchputje of goot onvoldoende afgedicht. Zorg ervoor dat eerst de douchegoot goed ingelijmd en bezand wordt. Hierdoor creëer je een ruw oppervlak waardoor de specie goed hecht tijdens het uitharden. Mocht er ruimte zijn tussen de doucheput of douchegoot en de onderliggende constructie dan zal deze gaan bewegen tijdens het gebruik. De aansluiting met het tegelwerk gaat losschuren waardoor water zijn weg in de constructie gaat vinden. Let hier dus extra goed op en zorg voor een optimale afdichting!

Lekkage vanwege slecht tegelwerk

Tegelwerk wat jarenlang in gebruik is kan nooit voor een perfecte afdichting zorgen. Door de omstandigheden van temperatuur en vochtverschillen gaat het tegelwerk geregeld krimpen en uitzetten. Na verloop van tijd kunnen er krimpscheuren ontstaan. Met als gevolg vocht achter het tegelwerk wat moeilijk kan drogen. Op lange termijn zal hierdoor het tegelwerk loslaten van de muur. Om dit te voorkomen is het mogelijk om een extra waterdichte laag aan te brengen. De inwendige hoeken worden voorzien van kimband (sterk elastisch weefsel) om de werking tussen de verschillende oppervlakten op te vangen.

Kitwerk

Een probleem wat vaak voorkomt is het uitharden van kitranden in de badkamer. Hierdoor kunnen groeven en gootjes ontstaan waar water en zeepresten blijven zitten. Met deze ophoping krijgen bacteriën en schimmels vrij spel en gaat de conditie van uw kitwerk snel achteruit. Voorkom dit en kies een UV bestendige en schimmelwerende kit. Zorg ook voor een goede ventilatie waardoor dit probleem zich minder snel kan voordoen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *