Regendouche installeren

Regendouche installeren

Regendouche installeren, hoe doe je dat?

Veel huishoudens zouden graag een regendouche willen. Vooral het ontspannende en verfrissende effect door de grote stortbui maakt het verschil met een gewone douche.

De firma Gröhe introduceerde deze nieuwe manier van douchen in Nederland. Inmiddels is het niet meer weg te denken en heeft ieder sanitairmerk het in zijn assortiment. Sommige mensen denken dat een dergelijke douche eenvoudig te verwisselen is met een normaal douchsysteem.

Als je logisch nadenkt is dit natuurlijk niet mogelijk. Je kunt je voorstellen dat een regendouche grotere hoeveelheden water verbruikt. Hierdoor is een ander warmwaterinstallatie noodzakelijk dan bij een traditionele douche. Koop dus niet zomaar een regendouche en zorg ervoor dat eerst de basis goed is.

Waar moet je op letten bij een regendouche?

  • Een juiste warmwaterinstallatie is noodzakelijk. Deze heeft een grotere capaciteit dan een normale douche. Dit is mogelijk door het plaatsen van een nieuwe (combi) cv-ketel met meer vermogen of door het plaatsen van een extra boiler voor de douche.
  • Plaats andere waterleidingen met een grotere diameter voor extra wateraanvoer.
  • Denk ook na over de afwatering! Je normale doucheputje kan veel minder water verwerken dan een stortdouche verbruikt. Monteer een speciale afvoer die meer water per minuut aankan.
  • Een regendouche is een luxeartikel! Wees ervan bewust dat je water en energieverbruik gaan toenemen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *