kimband badkamer

Maak gebruik van kimband in de badkamer

Kimband wordt al vele jaren gebruikt door badkamer en sanitairspecialisten om vochtige ruimtes waterdicht te krijgen. Bij het aanbrengen van kimband begin je met voorstrijken van de ondergrond door het aanbrengen van een pasta. Hierna wordt de kimband in de pasta geplaatst. Hierbij is het van groot belang dat er geen vouwen of knikken in de kimband ontstaan. Na het aanbrengen van de kimband is noodzakelijk om nogmaals een laag pasta over de kimband te plaatsen. Hierdoor ontstaat een waterdicht systeem.

Kimband is ideaal op het moment dat je de muren klaar zijn om te betegelen. Dan zijn ze al vrij van vuil of stof en egaal bestreken met vochtwerend materiaal. Kimband kun je in de pasta leggen zodat het daarin kan opdrogen. Als tip willen wij meegeven als het droog is een tweede laag kimband toe te passen. Weer in een laagje pasta en vervolgens de tweede kimband plaatsen. Hiermee zorg je ervoor dat de muur vochtvrij blijft. Dankzij de toepassing blijft vocht op de tegels of spouw. Hierdoor voorkom je schimmelvorming of lekkages.

Zijn er verschillende soorten kimband?

Je kunt kimband in verschillende breedte krijgen, maar er is ook verschil in elasticiteit. De keuze is afhankelijk van het doel van de toepassing. Moet deze geplaatst worden in een bewegende constructie of juist niet?

Stappen

  1. Oppervlak schoonmaken (stof, vetvrij en goed droog).
  2. Smeer kieren of mogelijk vochtplekken in met coating.
  3. Smeer het geheel in met pasta.
  4. In de leg je de eerste laag kimband.
  5. 12 Uur laten drogen en vervolgens nog een keer pasta aanbrengen met een tweede laag kimband.
  6. Dit moet naad overschrijdend gebeurt.
  7. Het geheel afsmeren met een afdichtingspasta.
  8. Laten drogen.
  9. De muur is gereed om in de tegellijm gezet te worden en je kunt betegelen.

Bron omslagfoto: phtegeltechniek.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *