Kindveilige badkamer
|

Kindveilige badkamer

Voor veel gezinnen met kinderen is het in de ochtend spitsuur in de badkamer. Houd er dan rekening mee bij de realisatie van je nieuwe badkamer dat deze niet alleen ruimtelijk, praktisch, maar vooral veilig is. Hier volgen een aantal handige tips voor een kindveilige badkamer:

Kranen

Door het gebruik van thermostaatkranen kun je voorkomen dat kinderen zich verbranden aan het hete water. Thermostaatkranen zijn op de gewenste tempratuur in te stellen en zijn verkrijgbaar voor bad, douche en wastafels.

Gevaarlijke hoeken

Kinderen stoten zich geregeld aan uitstekende voorwerpen of hoeken. Ga na waar je in het ontwerp puntige en hoekige elementen kan verminderen. Neem bijvoorbeeld rechthoekige baden of wastafels. Tegenwoordig zijn er ook vrijstaande baden of wastafels met afgeronde hoeken. Hiermee kun je veel vervelende situaties voorkomen.

Douche

Creëer voor het gemak een ruime inloopdouche. Met deze oplossing is het mogelijk om met de kleintjes snel en comfortabel te douchen.

Dubbele wastafel

Bij grote gezinnen is er vaak topdrukte. Dubbele wastafels in de badkamer zijn dan geen overbodige luxe. Zeker wanneer de kinderen groter worden is dit echt een must!

Bad

Verminder de kans op uitglijden door te kiezen voor een bad met een lage instap. Hierdoor kunnen kinderen makkelijker zelf in en uit het bad stappen.

Toilet

Plaats het toilet dichtbij de deur. Dit zorgt ervoor dat deze makkelijk toegankelijk is voor kinderen waardoor zij niet door de hele badkamer hoeven te lopen.

Kleur

Kleuren zijn niet alleen vrolijk, maar kun je ook effectief gebruiken: geef iedereen een eigen kleur. Binnen het gezin weet men dan snel welke spullen in de badkamer voor hem of haar zijn.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *