Kapotte tegel vervangen

Kapotte tegel vervangen

Je kent het waarschijnlijk wel dat je iets hards laat vallen in de badkamer of er zit een scheur in de wandtegel. Gelukkig is dit te op te lossen en hoef je niet alle tegels te vervangen. In de meeste gevallen raden sanitairwinkels aan om altijd reserve tegels te bewaren. Dan heb je namelijk dezelfde tegel en wordt kleurverschil op de wand of vloer voorkomen.

Tegel verwijderen

Om de kapotte tegel te verwijderen moet je eerst voorzichtig de voegen (om de tegel) eruit halen. Dit is mogelijk door het gebruik van een dremel of een oude schroevendraaier. Haal vervolgens de kapotte tegel en lijmresten van de muur met een beitel en hamer. Gebruik natuurlijk wel een veiligheidsbril om geen scherpe deeltjes in de ogen te krijgen!

Tegel vervangen

Maak de ondergrond droog en vrij van stofdeeltjes. Plaats tegellijm op de achterzijde van de nieuwe tegel en breng deze aan op wand of vloer. Let er goed op dat de marges van de voegen overal hetzelfde zijn! Verwijder direct hierna de lijmresten uit de voegen.

Tegel voegen

Laat eerst de tegellijm uitharden, wat ongeveer 24 uur duurt. Daarna is het pas mogelijk om te gaan voegen. Let goed op de kleur van de voegspecie dat deze dezelfde is als de rest van het voegwerk! Met behulp van een voegrubber, wordt het voegmiddel aangebracht op de wand. Beweeg het voegrubber diagonaal, dan wrijf je het voegsel in de voegen. Zijn alle voegen voorzien van voegmiddel? Maak dan gebruik van een lege voegrubber om het overtollige voegmiddel te verwijderen.

Zodra het voegmiddel droog is geworden kun je de klus afronden. Gebruik een vochtige spons (uitgeknepen) en maak het oppervlak schoon. Let er wel op dat je de spons geregeld spoelt. Wrijf als laatste met een droge doek om de laatste voegresten weg te halen en je hebt snel de kapotte tegel vervangen!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *