Hoe maak je een kleine badkamer ruimtelijker?
|

Hoe maak je een badkamer ruimtelijker?

Een kleine badkamer ruimtelijker maken?

Is jouw badkamer aan de krappe kant? Wij helpen jou graag op weg om een ruimtelijke badkamer te creëren ondanks het gegeven dat je gebonden bent aan het vloeroppervlak. Sanitair specialisten houden vaak rekening met de volgende punten om meer ruimte te realiseren in de badkamer. Heb je ook een badkamerklus, plaats deze dan gratis op: badkamerie.nl

Licht en kleur

Licht maakt ruimtes groot, zo ook de badkamer. Zorg voor goede verlichting en werk ook met lichte kleuren in je badkamer. Creëer contrast door een lichte wandtegel te gebruiken en voor de vloer juist een donkere kleur. Benut waar mogelijk ook het “natuurlijk licht” via ramen of dakvensters!

Grote tegels

Door te werken met grotere tegels, verminder je ook het aantal voegen. Hierdoor zal de badkamer optisch groter lijken. Wij adviseren afhankelijk van de beschikbare ruimte, tegels van minimaal 30 bij 30 cm te gebruiken.

Laat je vloertegels doorlopen in de douche

Door iedere onderbreking wordt de ruimte kleiner. Dit effect krijg je dan ook bij kleinere tegels. Zorg ervoor dat je de vloer laat doorlopen en het aantal voegen verminderd voor ruimtelijkheid.

Scheidingswanden van helder glas

Blokkeer het zicht van de ruimte niet. Toch zijn functionele elementen als douchewanden nu eenmaal noodzakelijk. Gebruik dan ook zoveel mogelijk helder glas, waardoor je zicht hebt over de hele ruimte en dus goed de diepte ziet.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *