7 Tips voor een veilige badkamer

Badkamers hebben vaak een lange levensduur. Ook blijven ouderen steeds vaker zelfstandig wonen. Dit kan voor complicaties zorgen. De huidige badkamer kan voor gevaren zorgen wanneer je op latere leeftijd geen aanpassingen doorvoert. Als je een dagje ouder wordt let dan vooral op comfort en ruimte. Een aantal jaren geleden werd comfort nog vertaald in een echte senioren oplossing en er werd al helemaal niet gekeken naar design.

Tegenwoordig is dat heel anders en er zijn hele slimme en vooral mooie oplossingen voor uw badkamer. Hier volgen een aantal praktische tips:

  1. Creëer een douche of bad met een lage instap. Een hoge instap kan ervaren worden als een obstakel.
  2. Maak gebruik van volledig wegklapbare douchedeuren. De instap en bewegingsruimte is dan optimaal. Ruimte creëren is een sleutelfactor.
  3. Vervang de wasbak met geïntegreerde sifon. Je kunt dan eenvoudig de wastafel zittend gebruiken.
  4. Plaats voor het gemak de stopcontacten en schakelaars op een gebruiksvriendelijke hoogte. Je zult merken dat veel stopcontacten op lage of hoge plekken zitten.
  5. Denk aan een antislip vloer. Wanneer je ouder wordt hersteld het lichaam minder snel. Voorkom dus ongelukjes en valpartijen in een badkamer.
  6. Gaat het staan of opstaan tegenwoordig wat moeilijker? Monteer voor het gemak een douche, toiletbeugel of een douchestoel. Je kunt dus de tijd nemen tijdens het douchen, terwijl u ontspannen zit.
  7. Plaats de thermostaatkraan nooit onder de douchekop! Dan sta je niet per ongeluk onder een te hete of koude waterstraal.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *